Nederlanders die wonen en werken op Rhodos

..:: Eddy's Pub ::..

  

  

Al jaren een begrip op Rhodos: Eddy's Pub. Voornamelijk vanwege de oergezellige buitenbar, maar ook vanwege de Nederlandse snacks em maaltijden die geserveerd worden. Eddy's Pub wordt gerund door Eddy en Caroliene en bevindt zich naast de Hellas minigolf voor het Olympic Palace Hotel in Ixia. . Je kan er dus voor van alles terecht: een hapje, een Belgisch biertje of een gezellig gesprek. Eddy's Pub is één van de weinige cafés waar je Nederlandse televisie kunt kijken. Dus vanzelfsprekend veel sportplezier via de satelliet!             Ave. Ialysos 100, Ixia, tel 22410-31230

  

..:: Friends in Koskinou ::..

  

   

Fred en Ylone zijn sinds 1997 op Rhodos en hebben in April 2000 hun restaurant "Friends" geopend. Het is gesitueerd in Koskinou, vanaf de strandweg Rhodos Faliraki bij het stoplicht de weg op naar Koskinou een metertje of 100 aan de linker hand. Een ieder die hun zaak bezocht heeft blijft er terug komen als je het eens probeert zul je weten waarom. Je kunt er ontbijten en lunchen met verschillende broodjes ,salades ,soepen enz.  Op het avond menu staan o.a. t-bone tot gyros een biefstuk ,vegetarisch en zelfs fondue of nasigoreng ,sate kip kerrie en volgens Sharon van Rhodos news de beste spareribs van het eiland Het restaurant is open van 9 uur en de keuken sluit om 11 uur maar daarna is een iedereen natuurlijk nog welkom om gewoon wat te komen drinken, ook dat kan natuurlijk! Op maandag zijn ze gesloten.

 

..:: Motiadis motor verhuur ::..

 

Montiadis Rent a Moto is het motor- en scooterverhuurbedrijf van Andreas en Herma Montiadis. U kunt Montiadis Rent a Moto vinden in het plaatsje Ixia, dit ligt tussen Trianda en Rhodosstad, pal tegenover hotel MiraMare. Het ligt direct aan de hoofdstraat, u kunt ze niet missen. De homepage van Herma vind je HIER.

 

 

..:: Island Travel & Autoverhuur ::..

  

      Martine zit ook al heel wat jaartjes op Rhodos, Haar man heeft sinds
      1988 een reisbureau annex autoverhuur in Kremastie (3km van het
      vliegveld) Ze zitten ook niet ver van Trianda.
      Hun homepage vind je HIER.

 

 

..:: De twee gezusters ::..

 

  

Tjallie en Sylvia zijn de eigenaressen van het oer Hollands café “de  twee gezusters” in Orfanidou (de barstraat) in de nieuwe stad, alle gezelligheid die we thuis gewend zijn vind je hier terug. Heb je heimwee ga dan eens bij ze langs, je vakantie kan dan onmogelijk nog stuk.

   

..:: Acropolis Cocktail Bar ::..

  

  

Celina en Savvas vindt je in Faliraki, meer weten hun homepage vind je HIER

 

..:: Alkyon Maris ::..

  

    

Via een afslag op de weg tussen Trianda en Kremasti weg van de hoofdweg richting zee, vindt u een restaurantje met de naam “Alkyon Maris”. Inez is de Nederlandse eigenaresse van dit restaurant. Hier kunt u een avond lang tafelen op een gezellig, beschut terras, met een keur aan lekkere hapjes en wijn. Een lange, warme zomeravond samen, of met familie en vrienden doorbrengen. Griekser dan dat kan bijna niet.Tot laat in de avond buiten zitten en samen eten, praten en lol maken, terwijl de kinderen lekker kunnen rondscharrelen in de speelhoek. Met regelmaat wordt er ook live muziek gespeeld. Mede door de vriendelijke bediening vindt u de ontspannen, Griekse sfeer en gemoedelijkheid zeker terug.

  

 

..::  Napoleon ::..

  

  

Centraal gelegen in het centrum van de stad, op loopafstand van het Stadhuis, ligt het restaurant NAPOLEON. Een sfeervolle, knusse Taverna waar je zowel binnen als buiten kunt zitten. Deze Taverna heeft een uitgebreide kaart waarop zowel de Griekse als de Europese keuken vertegenwoordigd zijn. De service is uitstekend en vriendelijkheid staat hoog in het vaandel. Het is ook heel prettig dat de eigenaar goed Nederlands spreekt. De eigenaar is getrouwd met Jet, een van de onderwijzeressen van de Nederlandse school hier op Rhodos.