Het eiland Rhodos (98.000 Inwoners)

Rhodos is het grootste eiland van de Dodokanesos. Deze eilandengroep omvat ongeveer 200 eilanden. Enkele eilanden zijn heel klein, 27 eilanden uit de groep zijn permanent bewoond. Rhodos heeft een oppervlakte van 1398 vierkante km. En is daarmee het op vier na grootste eiland van Griekenland. Het landschap van Rhodos is heuvelachtig. De hoogste top reikt in het Attaviros-gebergte tot boven de 1200 meter. Rhodos heeft een lengte van 80 km, de maximale breedte is 35 km. De kustlijn bestaat voor een groot deel uit zand- en kiezelstranden.
Het vriendelijke Griekse eiland Rhodos biedt zelfs de meest verwende vakantieganger alles wat voor een perfecte vakantie nodig is. Op dit mooie eiland vindt u niet alleen schitterende stranden, maar ook een zeer uitgebreid en interessant excursieprogramma. U kunt bijvoorbeeld een boottocht maken naar de badplaats Marmaris aan de vlakbij gelegen Turkse kust en zo in één vakantie twee landen bezoeken. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een dagje duiken of een bezoek brengen aan de vlindervallei. Een excursie die u eigenlijk niet mag missen is een bezoek aan het sfeervolle witte dorpje Lindos met zijn beroemde Akropolis. Naast een heerlijk strand en mooi achterland staat Rhodos ook bekend om zijn gezellige uitgaansleven. Heerlijk genieten en onder het genot van een Ouzo mensen kijken op één van de vele terrasjes, lekker uit eten en genieten van de Griekse Souvlaki, stappen in één van de discotheken, alles is hier mogelijk. De vliegreis naar Rhodos neemt ongeveer 3,5 uur in beslag. De transfer naar Ixia duurt ongeveer 20 minuten en naar Rhodos-Stad circa 35 minuten.

Rhodos-Stad (50.000 Inwoners)

Rhodos-Stad is de zeer sfeervolle hoofdstad van het eiland en is werkelijk een unieke bestemming vanwege de vele verschillende mogelijkheden. Aan beide zijden van de stad bevinden zich mooie stranden van zand/fijngrind met vele mogelijkheden op het gebied van watersport.

Klik hier om verder te lezen en om fotos van Rhodos-Stad te bekijken

Ixia (1.100 Inwoners)

Ixia is een kleine gezellige badplaats die op ongeveer 7 kilometer afstand ligt van Rhodos-Stad. Ixia bestaat uit een langgerekte kuststrook met een leuk klein centrum waar zich vele restaurants, winkeltjes en barretjes bevinden.
Het mooie zand/kiezelstrand van Ixia loopt door tot aan Trianda.

Faliraki (3.250 Inwoners)

Faliraki is het grootste vakantie-oord van Rhodos wat vooral geliefd is bij Engelse toeristen. Het centrum is een aaneenschakeling van bars, souvenirwinkels en discotheken. De stranden zijn mooi en eindeloos. Enkele uitgaanstips zijn Sting club, Sinners club , Q cluben Ziggy's Music Bar.

Trianda (6.100 Inwoners)

Een levendige badplaats met meer dan 100 winkeltjes, meer dan 40 bars (1 Nederlandse), 3 discobars, meer dan 50 eetgelegenheden en mogelijkheden om te pinnen. Het strand is lang en smal. Het ligt aan Ixia vast en samen vormen zij de voorstad van Rhodos-stad. Net buiten de stad (in het zuiden) vind je op loopafstand het grote Filerimos kruis. Vanaf dit punt heb je een romantisch uitzicht over de badplaats.In de buurt staat nog de tempel Athena Polias.