Winkelen in Rhodos-Stad

in rhodos-stad kun je fantastisch shoppen. de stad telt maar liefst meer dan 4000 winkels. in het centrum van de nieuwe stad vind je boutiques van internatione stylisten als max mara, pierre cardin, lacoste, etc. (foto: old town)

verder vind je er winkels van kookaï, sisley, diesel, nike en benetton. loop ook even binnen in één van de vele schoenenwinkels; de griekse schoenen zijn bekend om hun kwaliteit en design.

funky - dare to be different
één van de meest trendy boetieks in het centrum van rhodos is funky. fuchsia muren, goudkleurige trappen en spiegels, grote kroonluchters... een beetje jaren '60, een boetiek waar barbie haar hart zou ophalen. de exclusieve collectie bevat trendy italiaanse en franse merken (onder meer lm lulu paris). als je op zoek bent naar iets aparts, dan moet je er zeker langsgaan. keus te over. ik moest me inhouden anders was ik met minstens vijf jurken naar huis gegaan!
funky, sofokli venizelou 92, rhodos, tel. 0946 794143.

in de old town vind je meer specifieke producten uit griekenland, zoals keramiek, bewerkt goud en zilver, en lederwaren en bont. griekenland is één van de meest belangrijkste bontproducten van de wereld en de old town telt meer dan honderd kleermakers die in een paar dagen een leren- of bontjas naar jouw wens voor je maken.

de prijzen op rhodos zijn bijna duty-free. een wet uit 1948, bedoeld om rhodos economisch te helpen na de eeuwenlange turkse en fascistische overheersing, stelt het eiland (gedeeltelijke) vrij van invoerrechten. de prijzen zijn aanmerkelijk lager.

 

Het nachtleven in Rhodos

  • in rhodos-stad zijn tientallen discotheken en vele bars.
  • discotheek 'gas' in 25th martiou street 2 is het op dit moment helemaal.
  • het daaraangrenzende 'blue lagoon' is eveneens erg in trek. 'blue lagoon' is ingericht als een piratenschip met bonte papegaaien en een zwembad.
  • aan de westkant van rhodos is de zogenaamde 'barstreet' (orfanidi street) met verschillende drinklokalen en clubs, waaronder 'hard rock café'.
  • je kunt verder je geluk beproeven in het casino dat zich aan de noordkust van de stad bevindt.